Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya butiker till Örnsköldsvik

Inom kort blir det klart med två nya butiker i KappAhls gamla lokaler i Magasinet vid Stora torget.

– Vi är inne i slutförhandlingarna nu så jag kan ännu inte säga vilka det rör sig om, säger Kristina Johnson från företaget Cornerstone som äger både Hamnmagasinet och Oskargallerian.

Annons

När Magasinet invigdes 2007 sa man att det var ytterligare ett stort steg i utvecklingen av Örnsköldsviks centrumhandel. Men tidigare i år tappade de en stor hyresgäst när KappAhl flyttade längre upp längs Storgatan. Lokalerna i Magasinet, som bestod av både gatuplan och övre plan, har sedan dess stått tomma. Men nu är det alltså när till inflyttning av två nya butiker/verksamheter.

– Jag kan inte avslöja vilka två det är eftersom det inte är färdigförhandlat men det är nära tills vi skriver kontrakt, säger Kristina Johnson, chef för asset management vid Cornerstone.

Kristina Johnson berättar att lokalen ska delas i två enheter och att man just nu jobbar med att montera ned det rullband som funnits från gatuplan och upp till Clas Ohlson.

Vilken typ av butiker är det som kommer flytta in?

– Det är en vanlig detaljhandel och den andra är inte en vanlig detaljhandel men ändå något som lockar folk.

När är de redo för öppning?

– Den verksamhet som ska in i gatuplan är inte långt borta, det blir innan årsskiftet. På övre plan är det inte klart ännu, det kommer förmodligen inte bli klart innan årsskiftet.

Är det butiker som är nya i Örnsköldsvik?

– Båda verksamheterna är kedjor och ingen av dem finns sedan tidigare i Ö-vik.

Men för alla som tror eller hoppats på att det är Mc Donalds som är en av de nya hyresgästerna så kan Håkan Ström, tf presschef på hamburgerjätten, dementera detta.

– För närvarande är det ingenting på gång, för framtiden vill vi inte utesluta något. Inom de närmsta fem åren planerar vi upp till 50 nya restauranger.

– Vi tittar kontinuerligt på nya orter och nya platser. Vi är medvetna om att det inte finns någon Mc Donalds-restaurang mellan Härnösand och Umeå men det är ingenting på gång nu.

Vad skulle kunna göra att ni tar beslutet att återetablera er i Örnsköldsvik?

– Det viktigaste är att vi ska kunna ge bra service, ha bra öppettider, bra tillgänglighet, bra läge och plats för parkering. Sen lyssnar vi självklart alltid på vad våra gäster önskar, säger Håkan Ström.

Annons
Annons
Annons