På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Nya ägardirektiv för kommunbolag

+
Läs senare
/

Övik Energi ska inte längre bedriva verksamhet inom industrivatten och bränsledepåer - det blir Mivas och Öviks hamns uppgift i fortsättningen.

Miva och Örnsköldsviks hamn och logistik får nya ägardirektvi. Den 29 maj, under Rodrets styrelsemöte, togs besluten om de kompletterande ägardirektiven. Det här innebär att Övik Energi inte längre ska bedriva verskamhet inom industrivatten och bränsledepåer, vilket Miva och Örnsköldsivks hamn och logistik ska syssla med i fortsättningen.
- De nya ägardirektiven är ett led i arbetet med att renodla Övik Energis verksamhet och skapa förutsättningar för bolaget att fokusera på sin kärnverksamhet energi och bredband. Verksamheterna industrivatten och bränsledepåer hör hemma i Miva och Hamn & Logistik och inte i vårt energibolag, säger Rodrets tillförordnade vd Olle Högdahl.

Det här innebär att energibolagets verksamhet renodlas. Förhoppningen är också att kunna optimera verksamheten ytterligare. Ett effektiviseringsprogram pågår inom bolaget, vilket Övik Energis vd Kristina Säfsten informerat om tidigare.

Programmet beräknas generera en årlig besparingseffekt för Övik Energi som motsvarar 25 miljoner kronor.
- Jag ser en stor möjlighet att kunna sänka kostnaderna för hela Rodret koncernen genom en ökad samverkan mellan bolagen. En ökad samverkan mellan bolagen kommer utöver en positiv resultatpåverkan även att resultera i en ökad medborgarnytta, säger Olle Högdahl.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons