Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny generation brevlådor

ÖRNSKÖLDSVIK. Alla ser vi dem. Men ofta lägger vi nog inte märke till dem. Och snart är de ett minne blott. Brev-
lådorna.

Annons

Till hösten går det gamla i graven till förmån för det nya och moderna. De gula fyrkantiga plåtlådorna som står i stort sett överallt i kommunen ska bort. Efter att under årtionden ha tjänat som symbol för något av det statligaste som funnits får brevlådorna nu vika sig för utvecklingen och bereda plats för 2000-talet genom att ersättas av designade skapelser.
Vi kommer att byta ut och sätta upp nya fräscha brevlådor, säger Carina Nilsson som är chef för postens Ö-viksnät Sollefteå, Kramfors och Örnsköldsvik.
De blir större på vissa ställen. Nya, snygga med bättre lås och förankringar.

SER ÖVER PLACERINGEN
Exakt hur många lådor det handlar om kan Carina Nilsson inte säga i dag men hon uppskattar att det rör sig om något tusental i de tre kommunerna.
Men innan lådorna börjar bytas ut ska man göra en inventering som ger svar på var de ska placeras med tanke på brevbärare, kunder, plogbilar och annat som kan ha betydelse.
Vi tittar över placeringarna så att det blir bra för dem som ska tömma lådorna, för kunderna och för plogbilar.
På vissa ställen kan brevlådor komma att försvinna, men i gengäld kommer det upp nya på andra ställen, bland annat vid alla nya serviceställen där det ska gå att uträtta postärenden.

BEHOVET STYR
Utgångspunkten är att vi ska ha brevlådor där folk har behov av dem.
Men enligt Carina Nilsson ska inga lådor försvinna utan att man pratat med personer som är berörda av förändringen.
Lådbytena sker i hela landet och på vissa orter är det redan genomfört. För Örnsköldsviks del blir det aktuellt först till hösten. Carina Nilsson tror att det kan komma igång i början av september men säger att det inte finns någon bestämd tidpunkt när det ska vara klart.
Det finns i dagsläget heller inga uppgifter om vad det kommer att kosta att låta 1900-talets gula plåt ersättas av 2000-talets klottersäkra. Kaj Glännestrand

REDAKTIONEN

Annons
Annons
Annons