Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny butik i Örnsköldsvik

/
  • Kjell & Company öppnar en butik i Örnsköldsvik i Kappahls gamla lokaler i samband med julhandeln.

Om två månader – lagom till julhandeln – slår Kjell & Company upp portarna i Örnsköldsvik. Nu söker företaget butikschef och säljare.

Annons

Nu är det klart att det blir Kjell & Company som kommer hyra bottenplanet i den lokal på Storgatan/Skolgatan där Kappahl låg tidigare.

– Äntligen, säger företagets vd Mikael Dahnelius.

– Vi har varit relativt svaga i Norrland, men haft planer på vilka städer vi vill öppna i – som till exempel Örnsköldsvik. Det är en såpass stor stad att det finns underlag.

Kjell & Company har huvudkontor i Malmö. Företaget säljer tillbehör och kringutrustning till tekniska apparater och hemelektronik. Butiken i Örnsköldsvik kommer ha en total yta på omkring 250 kvadratmeter. Öppningen sker i månadsskiftet november-december.

– Det blir den nionde och sista butiken vi öppnar i år – och när man öppnar i december vet man att den bästa månaden kommer direkt, säger Mikael Dahnelius.

I angränsande Magasinet-gallerian finns sedan tidigare Clas Ohlsson, i Oskargallerian finns Teknikmagasinet och i utanför centrum finns butiker som säljer hemelektronik och till viss del även tillbehör. Men Mikael Dahnelius tror inte att det blir någon mättnad på marknaden.

– Våra butiker är små, vi erbjuder personlig service och en annan typ av rådgivning än varuhusen kan ge, säger han.

I butiken kommer det arbeta fem-sju personer. En butikschef och en ytterligare en person kommer ha heltidstjänster – övriga är deltidstjänster.

Annons
Annons
Annons