Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer skatteåterbäringen

/

Nu börjar utbetalningarna till de som lämnat in sin deklaration på papper. 25 000 Västernorrlänningar får dela på 150 miljoner i skatteåterbäring.

Annons

I början av augusti är deklarationerna för löntagare som lämnat in sin deklaration på pappersblankett färdigbehandlade. Samtidigt får de som ska betala in kvarskatt sina slutskattebesked.

– Utbetalningarna börjar idag och senast i slutet på veckan ska man ha fått in pengarna på sitt bankkonto, säger Susanna Svensson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt 25 112 Västernorrlänningar kommer nu att få tillbaka på skatten. De får då dela på 150 386 632 kronor, vilket i genomsnitt blir 5 989 kronor per person. 19 979 personer i länet kommer behöva betala sammanlagt 105 889 101 kronor i kvarskatt, vilket blir 5 300 kronor per person i snitt.

Utbetalningarna i augusti är den andra av totalt fyra omgångar.

Skatteåterbäringen betalas denna vecka ut till de som har anmält ett bankkonto, övriga får ett utbetalningskort under nästa vecka förutsatt att utbetalningen uppgår till minst 2 000 kronor. Nytt för i år är att utbetalningar under 2 000 kronor endast betalas ut automatiskt om bankkonto har anmälts.

Slutskattebeskeden skickas ut med post senast den 31 augusti.

Annons
Annons
Annons