På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Modo Hockey tar upp kampen mot cancer

+
Läs senare
/

Modo Hockey går med i kampen mot bröstcancer och för att stötta forskningen. – Det är viktigt att samla in pengar och få upp ögonen på folk för cancern, säger Jeanette Samuelsson.

Med start nu på fredag 19 oktober, i samband med hemmamatchen mot Brynäs och en vecka framåt, ska Modo Hockey göra en insats för Rosa bandet.

Kampanjen bekämpar bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och driva opinion.

Den genomförs i år för tionde gången i rad.

Johanna Påhlsson, Lotta Näslund, Jeanette Samuelsson och Sofia Holger – vars män spelar eller är engagerade som ledare inom Modo Hockey – är fyra av de kvinnor som engagerat sig.

– Det är väldigt viktigt att nå ut till så många som möjligt. Antalet cancerfall ökar i samhället, därför är det viktigt att informera om forskningen och att så många som möjligt engagerar sig, säger Sofia Holger.

Bland annat har speciella tröjor i olika modeller med rosa tryck tagits fram. "If you don´t fight, you will never win", är budskapet.

Efter kampanjstarten vid Brynäsmatchen rullar Rosa bandet-satsningen på över Modo Dams Europacup-matcher till helgen.

Satsningen avslutas vid hemmamatchen mot AIK på torsdag till veckan. Med bland annat rosa matchprogram, försäljning av Rosa band-rosetter och flera lotterier.

– Den del av våra 50-50-lotter som brukar gå till föreningen går den kvällen till Rosa bandet. Senast handlade det om 24 000 kronor, säger Lotta Näslund.

– Vi säljer också lotter inför matchen som berättigar till en matchtröja. Vilken av de 25 tröjorna man vinner lottas ut. Varje lott kostar 5 000 kronor och matchtröjorna har Rosa band-tryck istället för Modo-loggan på magen.

Tio kvinnor som drabbats av bröstcancer och genomgått operation eller behandlingar är också speciellt inbjudna till AIK-matchen.

Modo Hockeys general manager, Markus Näslund, gläds åt satsningen.

– Från Modos sida känns det jättebra att vi kan visa att vi bryr oss och att vi är aktiva inom välgörenhet. Vi kommer ha fler sådana här satsningar i framtiden.

  • Rosa bandet

    Bröstcancer är kvinnans vanligaste cancersjukdom – mellan 15 och 20 kvinnor insjuknar varje dag.

    Cancerfondens Rosa bandet-kampanj, som pågår under oktober månad, bekämpar bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och driva opinion.

    Rosa bandet, Pink Ribbon, är en internationell rörelse med ursprung i USA.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons