Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt pedofil hotade döda för sex

Med hot om att döda flickans närstående tvingade mannen henne till sex – och till tystnad.

I mer än tio år.

Nu yrkar åklagare Karin Everitt på åttaårigt fängelsestraff för Örnsköldsviksbon som är i 60-årsåldern.

Annons

Åklagare Karin Everitt krävde ett långt fängelsestraff för mannen som stod åtalad på åtta punkter – för sexualbrott med minderåriga. Det rör sig om ett hundratal tillfällen mellan 2001/2002 och den 18 augusti 2012.

Mannens försvarare Henrik Bodén begärde att hans klient skulle försättas på fri fot, men tingsrätten beslöt att han skulle återföras till häktet i Saltvik.

– Han förnekar brott – från början till slut, förklarade Henrik Bodén sin klients inställning efter tvådagarsförhandlingen. Med hänsyn till målets karaktär och de inblandade har jag inga fler kommentarer att ge.

Sex av de åtta åtalspunkterna rör en flicka som fyller 15 år en bit in på nästa år. Brotten kan ha börjat redan när flickan bara var tre år gammal – och en av punkterna rubriceras grov våldtäkt mot barn.

Enligt åklagaren har mannen varit på den andra flickan vid två tillfällen. Första gången var mellan 1 april 2005 och 31 december 2007 – och andra gången var någon gång på hösten 2011. Båda gånger har det i så fall rört sig om sexuellt övergrepp mot barn; mannen har genomfört annan sexuell handling än samlag med flickan.

När det gäller den förstnämnda flickan är anklagelserna desto grövre mot mannen.

Och förundersökningsprotokollet på en bra bit över trehundra sidor är tung läsning.

Det säger att mannen vid två tillfällen haft samlag med den flicka han varit på sedan hon var i fyraårsåldern. Samlagen ska ha skett någon gång 2011 och den 18 augusti i år.

Mannen tycks ha haft flickan i ett järngrepp för att hålla henne från att berätta. Han ska ha tagit reda på vilka som stod henne närmast, och därefter hotat med att mörda dem om hon pratade.

Därtill skulle han sedan låsa in flickan med liken i en matkällare.

– Hellre dör jag än ser mina vänner skadas, har flickan sagt i förhör.

Vid ett annat tillfälle – flickan säger i polisförhör att hon inte minns när det var – ska mannen ha hållit en armékniv mot hennes ansikte för att skrämma henne till lydnad.

Av förundersökningsprotokollet framgår att mannen uppgett att han är en kvinnohatare.

I samma skrift ställer han sig frågande till anklagelserna. Han har sagt att han är mållös och fundersam över varför flickorna håller på som de gör.

Förutom Karin Everitts krav på ett åttaårigt fängelsestraff riskerar mannen skadestånd på mer än 1 miljon kronor.

Dom faller den 7 november.

Annons
Annons
Annons