Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer snö väntar Ångermanland

Det har kommit snö på sina håll i Ångermanland under tisdagen, och mer nerderbörd väntar enligt SMHI. ►Hur är vädret hos dig?

Annons

Väglaget är besvärligt på många håll, med blöt snö och stora vattenmassor på vägarna. Enligt trafikinformationen fanns det mycket vatten på E4 genom Härnösand, och flera fordon och långtradare stod stilla på vägarna i länet under tisdagen.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snö. Varningen gällde för den nysnö som anlände under tisdagen. Nu varnar även SMHI för halka i länet.

- Det har snöat en del i Ångermanland. Närmast kusten har det varit regn, eller snöblandat regn, säger Emil Björck, meteorolog på SMHI.

Temperaturen har legat kring noll grader, med upp till 3-4 grader vid kusten. Mest nederbörd har kommit i Lungön, Skagsudde och Västmarkum.

Snön drog in över Ångermanland söderifrån natten mot tisdag och nederbördsområdet hade nått hela Ångermanland vid fyratiden under natten. Sedan dess har det hållit på, och det kommer inte att sluta i första taget.
- Det drar inte bort förrän natten mot onsdag. Det börjar spricka upp i Medelpad mitt på dagen, och sedan rör sig nederbördsområdet långsamt bort från Ångermanland under eftermiddagen.

Även under onsdagen kommer en dos nederbörd, men då blir det mer regn, bara de inre och västra delarna av Ångermanland får snö. Under resten av veckan kommer fler områden med nederbörd, men temperaturen stiger så det blir mer regn än snö.

För mer lokalt väder, besök vår vädersajt.

Har du snö hos dig? Skicka in din bild på mejl till 72006@allehanda.se eller skicka ett MMS till 72006. Du kan också ladda upp din bild här.

Annons
Annons
Annons