Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Macken inte klar än - men snart

/
  • Man har satt in extra resurser för att hinna få tankstationen klar till Ulvöregattan. Och om allt går som det ska är pumparna i gång i slutet av nästa vecka.

Bygget av den marina bensinmacken vid Ulvöhamn har dragit ut på tiden. Nu arbetas det dygnet runt för att stationen ska stå klar till nästa veckas stora happening.

Annons

På onsdag nästa vecka invigs årets Ulvöregatta, men än så länge saknar ön en tankstation. Det hotar inte själva tävlingen men arrangören är ändå lite bekymrad.

– Kappseglingsbåtarna är inte beroende av macken men det publika intresset kan påverkas, säger regattageneralen Anders Nordin.

Tidigare fanns det marina tankstationer i bland annat Docksta, Köpmanholmen och Bönhamn. Men de är inte kvar och från Ulvön ligger Örnsköldsvik och Härnösand, beroende på vilket väderstreck man färdas, närmast. Ett avstånd som bör kortas för att göra ön mer attraktiv.


– Det är otroligt viktigt att den kommer i gång för både turister och bybor, säger handelsbodens Ulf Ögren, som är serviceansvarig när pumparna kommer i gång.

Ögren arrenderar macken av kommunen men hyr i sin tur ut den till Nosab. För att påskynda arbetet jobbas det nu dubbla skift och framsteg tas. Marken är färdigpålad och bensintankarna ligger nedgrävda under jord.

– Alla inblandade gör ett fantastiskt jobb och jag har beställt bensin och diesel till nästa vecka, säger Per Forsberg, ägare till det lokala oljebolaget Nosab.

Han kan inte garantera att den fungerar till regattans start, "problem kan alltid uppstå", – men förhoppningar finns.

– Senast fredag ska vi kunna trycka på startknappen, säger Per Forsberg.

Fjolårets vilda vinterstorm är den stora orsaken till att macken inte fungerar i dag. När arbetet påbörjades tidigare i år rasade delar av området samman med omfattande restaurationer som följd.

Annons
Annons
Annons