Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: Polisens kontroller i Västernorrland under midsommar

/

Välj en säker väg. Och sätt dig inte bakom ratten onykter. Så lyder uppmaningarna från polisen och Trafikverket inför midsommarhelgen.

- Midsommar är den mest olycksdrabbade helgen under hela året, säger Stefan Westerlund, t.f trafikchef i länet, till Allehanda.se.
Nedan har vi sammanställt polisens kontroller under midsommarhelgen.

Annons

Midsommarhelgen medför ökad trafikfara.

Faktum är att det är den mest olycksdrabbade högtidshelgen under hela året.

Därför har polisen i Västernorrland rustat för hastighets- och trafiknykterhetskontroll under fredag, lördag och söndag.

- Vi märker ju av att det blir ett större trafikflöde än normalt. Det är kombinerat semestertrafik och de som tillfälligt reser för helgen, säger Stefan Westerlund, t.f trafikchef i länet, till Allehanda.se, och tillägger:

- Ser man det nationellt är midsommarhelgen den mest olycksdrabbade helgen under hela året.

Enligt Trafikverket ökar belastningen på landets trafiknät med hela 50 procent.

- Vi tror att de rullar igång redan i dag, och sedan igen under förmiddagen på midsommarafton. Sedan brukar det lugna ner sig fram till dess att de har kommit på plats. Söndag är en stor resdag, säger Westerlund.

Ja, just söndagen är en stor resdag som ofta resulterar i fler olyckor.

Under midsommarhelgen 2011 omkom totalt sex pesoner i trafiken, varav en på midsommarafton, två på midsommardagen och tre på söndagen. Lägg därtill totalt 266 lindrigare personskador under helgen.

- Midsommarhelgen medför ett större alkoholintag, det är det som vi ser om den största faran, säger Westerlund.

Hur står vi oss jämfört med övriga län i olycksstatistiken under midsommar?

- Vi har klarat oss ganska bra. Jag har ingen statistik men vi har klarat oss ganska bra. Det är inga dystra siffor, om man säger så. Att vi har klarat oss bra innebär ju dock inte att vi kan luta oss tillbaka och göra avkall på kontroller, utan vi måste jobba på som vanligt.

Annons
Annons
Annons