Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekparker görs om i Örnsköldsvik

/

De gamla traditionella lekparkerna ska bli mötesplatser för alla generationer.
Grönytor i Hörnett och Mellansel byggs om till hösten.

Annons

Temat för mötesplatsen i Hörnett är sport. Här kommer det att byggas en BMX-bana, seniorgym, pingisbord, hinderbana och kommunens längsta linbana.

Men även traditionell småbarnslek, bänkbord och gungor.

Mötesplatsen placeras i tallskogsområdet mellan Hörnettvägen och Roddaregatan.

Åtgärder för att öka trafiksäkerheten kommer att utföras mot Hörnettvägen. Det handlar bland annat om ett övergångsställe och ett räcke för att tydliggöra korsningen.

– Vi har fått god respons på de mötesplatser vi redan har iordningsställt. Det här är ett led i att modernisera de gamla traditionella lekparkerna och göra områdena attraktiva, säger Tommy Westin, parkplanerare.

Ett tidigare exempel är den ny populära mötesplatsen i Myckling och parkenheten arbetar för fullt med att färdigställa mötesplatsen i Järved.

Den övergripande tanken är det ska finnas något för alla målgrupper ungdomar, barnfamiljer och även den äldre generationen.

Detta kommer att märkas inte minst i Mellansel där mötesplatsens tema blir kommunikationer. Lekattraktionerna blir utformade som tåg, bil, båt, skoter och flygplan.

Småkullar kommer att byggas för att göra miljön mer spännande och där kommer finnas grillplats och bänkbord som ger möjlighet till picknick. Även trevligheter som boulebana finns i området. Mötesplatsen i Mellansel kommer att ligga i anslutning till badet och campingen.

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Annons
Annons
Annons