Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna omkom i villabrand

En medelålders kvinna dog i går i en villabrand i Landsjö, två mil norr om Örnsköldsvik. Villan var helt rökfylld när räddningstjänsten anlände till platsen.

Annons

Kvinnan hade befunnit sig ensam i huset medan hennes man var på besök hos sonen i granngården. Det är ännu oklart hur branden uppstått eller vem som larmat räddningstjänsten klockan 17.05 i går eftermiddag. Allt tyder på ett hastigt brandförlopp och tjock svart rök vällde ut från villan med dubbelgarage när ambulans, brandkår och polis kom fram till Landsjö. Huset var då inte längre särskilt eldhärjat men fullständigt rökfyllt och man befarade att det en person befann sig inuti. Rökdykare skickades in två och två för att söka igenom alla plan och källare. De fann kvinnan som var död vid ankomsten till Örnsköldsviks sjukhus.

UTREDNING EFTER HELGEN
Totalt hade runt 20 brandmän, både från Örnsköldsvik och Björna, kallats in. Villan var rökskadad och mycket bränt på insidan med ett stort antal glödbränder i väggarna. Under hela natten har brandkår haft den under bevakning, men brandorsaksutredningen kommer att dröja tills efter helgen.

FLER BRÄNDER I LÄNET
Enligt vakthavande befäl i Sundsvall har ytterligare tre bränder inträffat under söndagen i länet. En mindre villabrand i Sollefteå där ingen blev skadad. En bastubrand i Söråker och ett bord som brunnit på grund av ett kvarglömt ljus i Härnösand. Samtliga utan personskador som följd.

SARA LUNDVALL

Annons
Annons
Annons