Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogslagsmål slutade med fängelse

Fängelse i två månader. Det blev straffet för den 21-årige Ö-viksbo som i november förra året misshandlade en annan man utanför ett av stans nöjesställen.

Annons

Misshandeln skedde när de två männen kom i handgemäng utanför en av Örnsköldsviks krogar i november förra året.

Den nu dömde 21-åringen medgav vid förhandlingen i tingsrätten att han utdelat ett slag mot den andre mannen den aktuella kvällen. Han hävdade dock att han handlat i nödvärn och nekade till misshandel.

Mannen erkände däremot våldsamt motstånd när en av ordningsvakterna ingrep vid bråket, samt även ringa narkotikabrott för innehav av cannabisharts några veckor tidigare.

Vid rättegången gick tingsrätten på den misshandlade mannens berättelse, i förening med uppgifter lämnade av vittnen till händelsen samt skriftlig bevisning som lagts fram.

Rätten ansåg det klarlagt att 21-åringen utdelat tre knytnävsslag mot den andre mannens huvud och att det skett uppsåtligen.

Det slag som 21-åringen av allt att döma fick ta emot av den andre mannen ansåg däremot rätten vara utdelat i nödvärn.

21-åringen dömdes därför till misshandel av normalgraden, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott till två månaders fängelse.

Så sent som i september 2011 dömdes 21-åringen till skyddstillsyn och samhällstjänst för två fall av misshandel. Även tidigare har mannen dömts för misshandel.

Tingsrätten ansåg därför att det fanns särskilda skäl att nu utdöma fängelse, trots att mannen bara var 20 år när han gjorde sig skyldig till de senaste brotten.

21-åringen ska även betala skadestånd till den misshandlade mannen med 5 600 kronor jämte ränta, plus 500 kronor enligt lagen om brottsofferfond.

Annons
Annons
Annons