Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramforsbor misstänkta för bränslestölder

/
  • Männen som greps på E4 i Örnsköldsvik misstänkta till bensin- och dieselstölder har kopplingar den kriminella organisationen Fucked For Life (FFL). En av de misstänkta hjälpte dessutom Kumlarymmaren Daniel Maiorana (bilden) som greps i Örnsköldsvik av den nationella insatsstyrkan i januari 2004.

Två av tre män som greps i Örnsköldsvik med kopplingar till kriminella Fucked For Life (FFL) och är skrivna i Kramfors. En av dem hjälpte Kumla-rymmaren Daniel Maiorana som greps i Ö-vik 2004.

Annons

Männen greps på E4 utanför Örnsköldsvik förra veckan. På lastbilarna de färdades i hittade polisen 4 000 liter bensin och lika mycket diesel, bränsle som misstänks ha stulits på en bensinstation i Umeå. Männen häktades i fredags. Då var brottsrubriceringen häleri eftersom det inte var bevisat att de utfört själva stölden.

En av männen, en 34-åring, är skriven i Bollstabruk. Han dömdes 2004 för främjande av flykt efter att ha hjälpt till när FFL-ledaren Daniel Maiorana rymde från Kumlaanstalten. Rymlingarna greps i en lägenhet i Örnsköldsvik efter en stor insats av nationella insatsstyrkan. Den nyheten publicerades på allehanda.se i januari 2004.

En 30-årig man, som också är skriven i Kramfors, är en släkting till Daniel Maiorana. Han har varit misstänkt för inblandning i ett värdetransportrån i Halunda men kunde inte bindas till brottet.

Den tredje mannen som häktats, en 30-åring, är skriven i Södertälje. Han dömdes 2009, bland annat för att ha manipulerat bensinpumpar på andra ställen i Sverige. Dessutom står alltså en tredje Kramforsbo registrerad som ägare till ett av de fordon som den häktade trion använde.

Enligt åklagaren Staffan Blyberg kan utredningen mot de tre männen komma att växa och han utesluter inte att den kommer att omfatta fler bränslestölder. Till Sveriges Radio Västernorrland säger Blyberg att det verkar finnas ett speciellt tillvägagångssätt och att det kan göra att man hittar andra brott som männen kan misstänkas för.

Staffan Blyberg säger också att det kan bli fler personer som berörs av utredningen och att polisen ännu inte vet om de tre som häktats är huvudpersoner, även om det i dagsläget ser ut så. En av de viktigaste uppgifterna nu, enligt Blyberg, är att ta reda på vad de tre männen gjort med det stulna bränslet.

Annons
Annons
Annons