Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkhärvan i Husum blir större

/
  • Det var den 22 augusti förra året som hela den här härvan kunde nystas upp tack vare att tre av männen stoppades av polis.
  • Under tingsrättsförhandlingarna med de övriga sex personerna – varav fyra tyska medborgare och två från Kramfors – nämndes den 26-årige mannen

Ytterligare en person har dömts i den knarkhärva som hade kopplingar till Husum. Tingsrätten har dömt en 26-årig tysk man till fängelse i två år och sex månader för grov narkotikasmuggling.

Annons

Domen mot den 26-årige tysken innebär att inte mindre än sju personer fått fängelse för den omfattande härvan med stora mängder amfetamin och cannabis.

Under tingsrättsförhandlingarna med de övriga sex personerna – varav fyra tyska medborgare och två från Kramfors – nämndes den 26-årige mannen som vid den tidpunkten satt frihetsberövad i Tyskland sedan den 30 december 2011; efter att ha varit anhållen och häktad i sin frånvaro.

Han överlämnades till Sverige den 13 mars i år, vilket innebär att han kan tillgodoräknas 74 dagar som verkställighet av fängelsepåföljd.

De övriga sex personerna i knarkhärvan har varit med om långa förhandlingar i såväl tings- som hovrätt, där de långa straffen sänktes avsevärt. För den senast dömde meddelades tingsrättsdomen i går.

Förutom det långa fängelsestraffet är mannen förbjuden att återvända till Sverige före den 8 juni 2022. Mannen ska också stanna kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Det var den 22 augusti förra året som hela den här härvan kunde nystas upp tack vare att tre av männen stoppades av polis i Lunde utanför Kramfors. Knarkodlingar har skett i både Kramfors och Husum. Trots att sju personer redan fällts och dömts till fängelsestraff, är troligen ligans huvudman fortfarande på fri fot. det rör sig om en 25 årig tysk man som är internationellt efterlyst, och enligt uppgift befinner sig i Spanien.

Den senast dömde 26-åringen förnekar brott och bestrider utvisning. Han har sagt att han inte känner till någonting om det han är misstänkt för. De två gånger han varit i Sverige, har han berättat, är när han semestrat i landet.

Annons
Annons
Annons