Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd siktar på minst 15 procent i valet

Härnösand. Länets krist-
demokrater höll i lördags
distriktsstämma för att
fastställa valplattform inför
valet 2002. Distriktet kommer att ha samma målsättning som landet i övrigt – minst 15
procent av valmanskåren.

Annons

Det är ett rimligt mål. Enligt undersökningar kan uppemot 30 procent av alla svenskar tänka sig att rösta på kristdemokraterna, säger Jan-Erik Ågren (kd).
Vid höstmötet togs även ett historiskt beslut; att partiledaren Alf Svensson efter två decennier inte längre ska toppa distriktets riksdagslista. Det beror dock inte på något missnöje med partiledningen, tvärtom. Kristdemokraterna har bestämt att riksdagslistorna endast ska innehålla lokala namn.
Vi vill föra fram den lokala förankringen inom partiet, säger Sverker Ågren, valberedningens ordförande.
Under de senaste valen har den stora frågan varit om listan skulle toppas av namn från Medelpad eller från Ångermanland, Lars Lindén eller Jan-Erik Ågren. Till valet 2002 blev det Lars Lindén, välkänt namn inom Regnbågen, den styrande koalitionen i Timrå. Vid förra valet, 1998, fick partiet ett stabilt mandat.
Och om vi kommer upp till målsättningen på 15 procent blir det två mandat. Vi hoppas dessutom på utjämningsmandat till länet, säger Lars Lindén.
Den längsta diskussionen gällde om partiet ska gå ut med en eller två listor från Ångermanland till landstingsfullmäktige. Efter en längre debatt som gick till votering segrade valberedningens förslag med en gemensam lista för Ångermanland.
Vi mötet togs även ett öppet brev till regeringen. Kristdemokraterna i länet kräver samma standard på Ådalsbanan som den kommande Botniabanan. ÅKE DAHLBÄCK

REDAKTIONEN

Annons
Annons
Annons