Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen ska paddla kajak runt Sveriges kust

/
  • I slutet av juli beräknar Jörgen Ödling att han kommer att paddla förbi Örnsköldsvik och i dagsläget är han osäker på hur han kommer att reagera när han passerar hemstaden.
  • Förberedelserna började redan i höstas på gymmet och så fort att det blev möjligt sjösatte Jörgen Ödling sin kajak som ska ta honom runt Sverige.

Om elva dagar ska Jörgen Ödling bege sig ut på sitt livs paddlingstur. En resa om 240 mil från Svinesund vid den norska gränsen till Haparanda i norr väntar.
– Det blir ungefär åtta timmars paddling dagligen under totalt 60-70 dagar, säger Jörgen Ödling.

Annons

Jörgen Ödling fyller 50 år i september, en ålder då somliga väljer att köpa en Harley Davidsson - men inte Jörgen. Han väljer en havskajak i stället. För tre år sedan hade han bestämt sig, och planeringen mot 240 mil i en havskajak påbörjades.

– Det var inte så jättepopulärt när jag släppte bomben där hemma för tre år sedan. Men jag fyller 50 i september och jag kände att jag ville göra den här egotrippen.

Om elva dagar sätter Jörgen Ödling iväg norrut. Hela Sveriges kustband ska betas av.

– Jag vet att det här kommer bli en upplevelse men samtidigt är jag beredd på att det kommer bli mentalt jobbigt.

Jörgen Ödling har anmält sig via Havspaddlarnas Blå Band, vilket är en sida för alla de som genomfört eller planerar att genomföra resan Jörgen Ödling ska göra. Totalt har 126 godkända paddlingsturer genomförts från Svinesund till Haparanda. Nu siktar Jörgen Ödling på att bli en av årets 18 anmälda paddlare att genomföra loppet.

Vilken är din största farhåga med resan?

– Att jag blir skadad i ett tidigt skede, därför ska jag ta det försiktigt till en början.

Och den största förväntningen?

– Jag kommer att få se otroligt mycket.

Annons
Annons
Annons