Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbar blev kidnappade i Husum under midsommarafton

/

I går lovade Icabutiken i Husum sina kunder att jordgubbsförrådet skulle vara välfyllt på midsommarafton.
Men vid lunchtid på fredagen var samtliga bäraskar borta.

Annons

Många var de Husumsbor som hade planerat att handla jordgubbar på midsommarafton.

Ja, faktum är att det var kö till försäljningsbordet vid Ica på Bruksvägen.

Men bärleverantören Ängelholms Bär ville annat - och kom till butiken, samlade ihop hela sortimentet och lämnade platsen.

- Mitt framför näsan. Jag sitter och har lunch och så kommer det en kille och tar jordgubbarna framför näsan på hon som säljer. Han sa att vi inte får sälja något mer, säger Maud Rönnfjäll, ansvarig för frukt och grönt på Ica Supermarket i Husum.

Butiken ringde upp chefen för Ängelholms Bär.

- Vi fick tag i chefen, som dock inte får tag i killen som delar ut och tog jordgubbarna. Han har handlat på eget bevåg, säger Maud Rönnfjäll, som är lika delar chockad och upprörd:

- Vi hade dessutom en kö med fok som väntade. Och mitt framför näsan rycker han jordgubbarna. På midsommarafton och allting.

Efter den fräcka "stölden" tryckte butiken upp lappar där de uppmanade sina kunder att kontakta Ängelholms Bär för att framföra sin ilska.

Det dröjde emellertid inte lång tid innan Allehandas reporter blev nedringd av upprörda butiksbesökare.

- Personalen var jättearg. Det är jättefräckt. Han skulle väl leverera dem till någon affär inne i stan i stället. De borde få sig en näsbränna, säger Yvonne Häggström, till vardags ordförande i kommunbygderådet, men i dag besviken midsommarfirare i Husum.

När Allehanda får tag på den ansvarige på Ängelholms Bär lovar han att de ska köra ut de bortrövade jordgubbsaskarna igen.

Annons
Annons
Annons