Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intresse för Kusthöjden

/

Projektet Kusthöjden ligger stilla. Men kanske inte så länge till.

Det finns ett antal intressenter som kan tänka sig köpa det.

Annons

– Det rör sig om en knapp handfull som hört av sig, förklarar konkursförvaltaren Kalle Bodén.

Onsdag den 13 juni bestämde styrelsen för Kusthöjden att begära sig i konkurs.

Därmed blev drömmen aldrig uppfylld för arkitekten Per-Eddie Bjuggstam, som redan i början på 1990-talet såg det kustalpina boendet växa upp på Varvsberget.

Bjuggstam var förstås låg efter styrelsebeslutet, och han talade om vikande konjunkturer de senaste åren som en stor anledning till att bara ett flerbostadshus hann byggas. Han fick medhåll av advokat Gunnar Bodén som, tillsammans med sin son Kalle Bodén, är konkursförvaltare för Kusthöjden.

– Så var det, men det är inget vi kan fundera på nu, säger Kalle Bodén. Målbilden som vi har är att projektet ska färdigställas.

Vad krävs för det?

– Då menar jag att vi ska göra klart vägar, räcken och lyktor. På sikt ser vi också ytterligare ett flerbostadshus, men kanske inte likadant som det som redan byggts.

För en dryg månad sedan sa Per-Eddie Bjuggstam att han hade förhoppningar om att någon skulle ta över projektet. Bjuggstam sa att det i grunden är ett bra projekt. Lite mer försiktig var konkursförvaltaren, som sa att det kan komma att ta tid innan det dyker upp någon.

Nu finns det intressenter.

Paktet som är till salu innehåller möjlighet till ytterligare tre flerbostadshus, fjorton förberedda tomter för villor – och tio ägarlägenheter som ännu inte blivit sålda i hus nummer ett. Ägarlägenheterna som inte är sålda, kommer inte reas ut, utan räknas med att bli sålda när konjunkturen vänder uppåt.

Vägen till det första ägarlägenhetshuset är inte asfalterad, men kan bli det - om allt går i lås. Inom ett år kan en köpare ha gjort slag i sak, tror konkursförvaltaren.

Vad säger de som redan bor där uppe?

– De undrar förstås över infrastrukturen, när den ska vara helt färdig. Den påverkar deras vardag. Vi hör nästan inga klagomål från de boende. Vårt arbete går framåt i långsam takt, och vi för bra dialoger med ett antal intresserade.

Vad rör det sig om för kostnader för den som vill köpa?

– Svårt att säga, för det finns en del åtaganden.

Om ni inte hinner hitta köpare före vintern, vem bekostar den kommande snöröjningen då?

– Det är inte klart. Vi ska ta det i höst. När det blev konkurs försvann förpliktelserna. Det ska byggas i Örnsköldsvik i många år framöver, det är viktigt att projekten landar rätt.

Annons
Annons
Annons