Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen EM-fest i Örnsköldsvik

/
  • Andreas Olsson till vänster anordnade EM-tält i Örnsköldsvik 2008, i sommar blir det inget av den varan.

Sedan 2004 har Andreas Olsson och Go Event anordnat fotbollsfest i Örnsköldsvik under Sveriges EM- och VM-turneringar. När fotbolls-EM drar igång om några veckor blir det inget av den varan.

Annons

"Det kryllar av blå-gula prylar i affärerna, alla pratar om Zlatan och co, och det rustas för fest i inre hamnen. Fotbollsfebern har kommit till Örnsköldsvik och i kväll smäller det när Sverige möter Grekland." Den ingången hade en artikel i Örnsköldsviks Allehanda inför EM 2008. Det var folkfest i Örnsköldsvik, handeln ökade och glada Örnsköldsviksbor bidrog till att fotbollstemperaturen var hög.

Äntligen fotbolls-EM och EM-tält i Örnsköldsvik igen, tänker ni?

Blir inget av det. Go Event med Andreas Olsson i spetsen har haft fulla hus under fotbollsmästerskapen sedan 2004. Det 800 kvadratmeter stora tältet har fyllts med kring 1 000 fotbollstörstiga supportrar iklädda blått och gult varje match. Men det blir alltså inget EM-tält när turneringen drar igång om några veckor.

– Det blir inget tält i sommar. Det är en ganska stor apparat, stora kostnader, rättigheter som måste ordnas och allt annat. Vi försökte att få draghjälp av Världsklass 2015, men de var inte så intresserade, säger Andreas Olsson.

EM- och VM-tälten har blivit en riktig snackis i Örnsköldsvik, och folk från andra städer har strömmat till Örnsköldsvik under fotbollsmästerskapen, för stämningen och för fotbollen.

– Vad jag vet är det ingen norr om Stockholm som anordnat något liknande. Folk reste från Umeå till Örnsköldsvik för att uppleva stämningen, säger Andreas Olsson.

Från det senaste mästerskapet tog sig Sverige inte vidare från gruppspelet. Trots fulla hus på matcherna i gruppspelet, gick evenemanget nätt och jämnt runt.

– Det skulle generera en vinst vid eventuell kvartsfinal, därför känns det som att det blir en för hög risk att köra ett mästerskap till, säger Andreas Olsson.

Hur kommer du själv se EM?
- Det blir nog från tv-soffan, säger Olsson.

Annons
Annons
Annons