Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Icebreakers spelade välgörenhetsmatch på torra land

/
  • Johan Björk och Peter Forsberg visar upp vad matchen lyckats samla in till välgörenhet.

I fredags lämnade Peter Forsbergs Icebreakers isen för sin allra första innebandymatch. Motståndare var Blue Wings och segern blev knappa 6-5 till Icebreakers. Syftet med matchen var att samla in pengar till välgörenhet.

Annons

Sedan 2002 har hockeylaget Icebreakers spelat för välgörenhet. Pengarna man samlar in till stiftelsen går till sjuka eller handikappade barn och ungdomar i Västernorrland.

Det ordinarie laget består av spelare från både NHL och Elitserien. I fredags gjorde man entré på innebandyplanen, med en ny uppställning inför en fullsatt Gammliahall i Umeå. Matchen och den efterföljande banketten resulterade i 225 000 kronor till välgörande ändamål.

– Matchen blev en dundersuccé, vi hoppades kunna dra in 50 000 på evenemanget men våra förväntningar överträffades verkligen, berättar Hasse Andersson medieansvarig på Icebreakers.

Det var i augusti i år som Umeåföretagaren Johan Björk föreslog att en välgörenhetsmatch i Gammliahallen vore ett bra sätt att samla in pengar på. Icebreakers med Peter Forsberg i spetsen nappade på idén och i fredags gick matchen av stapeln.

– Jag tycker att det blev en riktigt bra uppvisning och för första gången hade vi ett mixat lag. Att Peter lyckats få med några innebandyspelare i laget gjorde självklart mycket, menar Andersson.

I laget fanns för kvällen endast tre hockeyspelare. Peter Forsberg, Markus Näslund och Andreas Salomonsson. Näslund fick infinna sig med att spela back, medan Forsberg lirade forward. Forsberg gjorde heller ingen besviken, när han lurade en back och sköt ett ursnyggt mål som gick in stenhårt i krysset.

Andra idrottsprofiler som deltog var Anja Pärson, Hanna Ljungberg, och innebandyproffset Magnus Svensson. Totalt såg 1800 personer matchen som vanns av Icebreakers med 6-5.

Annons
Annons
Annons