Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica i Själevad bygger ut

/
  • Tillbyggnaden av butiken med den nya entrén ligger på baksidan av dagens affär.

Just nu byggs det för fullt i Icabutiken i Själevad.
– Vi har lyssnat på kundernas kritik och synpunkter och gör om för att butiken ska bli bättre, säger butikschefen Jonas Jacobsson.

Annons

Sedan en tid tillbaka är baksidan av Ica Supermarket i Själevad, i folkmun genom åren känd som Åkes Icahall efter grundaren Åke Nordenmark, en myllrande byggplats.

Butiken får en tillbyggnad på runt 530 kvadratmeter där dessutom den nya entrén kommer att placeras.

Med det nya ökas butiksytan med runt 400 kvadrat, resten tillförs lagerutrymmena.

– Med tillbyggnaden blir hela butiken mer fyrkantig. Kunderna har klagat på att affären varit för långsmal. Det har varit svårt att ändra på utan att bygga till, säger Jonas Jacobsson.

Kundkritiken och synpunkterna på vad som kunnat göra butiken bättre har kommit fram genom Icas egen kundkompass.

– Vi delar slumpvis ut papper till kunderna vid kassan där de får skriva vad de tycker, komma med kritik och förslag på vad som kan bli bättre. Där är den alltför långsmala butiken en av tre saker som ständigt kommit upp.

De två andra är att matkunderna tvingas köa tillsammans med de som ska hämta paket och att kundvagnar står ute i ur och skur, året runt.

– Det ändrar vi på nu genom att kunder som ska hämta paket får stå i en egen kö, och så bygger vi tak över kundvagnarna vid entrén.

Jonas Jacobsson vill inte gå in på exakt vad nybygget kostar.

– Men det är inte billigt, det handlar om miljoner, säger han.

Hela butikens till- och ombyggnad beräknas vara klar i höst. Men redan om några veckor ska den nya entrén vara klar att öppna.

Jonas Jacobsson är glad över folks tålamod och inställning till svårigheterna kring byggarbetena.

– Kunderna är super! Det har inte varit några klagomål, de förstår att det här kommer att bli bra. Vi har bara fått positiva reaktioner.

Den nu tillbyggda delen kommer, när den står klar, inrymma såväl butiksyta som separat posthantering.

– Lagret blir där dagens mejeriavdelning ligger. Den här satsningen känns jätteinspirerande. Det känns stort, tycker Jonas Jacobsson som arbetat i 20 år i butiken, de tio senaste som chef.

Han har påbrå vad gäller köpmannaådran.

– Det var min morfar, Åke Nordenmark, som startade butiken. Han lever inte i dag, men hade varit superglad om han sett det här.

Annons
Annons
Annons