Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemma efter 240 mil i kajak

/
  • Jörgen Ödling har paddlat runt hela Sveriges kust och är nu en av över 120 personer som är med i Havspaddlarnas blå band.

Jörgen Ödling är nu en av de dryga hundra som paddlat runt hela Sveriges kust från Svinesund i söder till Haparanda i norr. De sammanlagda 240 milen tog 62 dagar.

Annons

– Det var nog lite lättare än jag hade tänkt mig. Jag hade förberett mig rent mentalt på att det skulle bli vedervärdigt men det är klart att man bara ville kräkas visa dagar.

Jörgen Ödling har varit hemma i en vecka efter att ha paddlat runt Sveriges kust och har hunnit tänka över sin resa både en och två gånger.

– Ja, jag har funderat på varför jag gjorde det här och kommit fram till att jag är så här som människa. Jag har gjort klassikern och sprungit flera maratonlopp. Jag vill helt enkelt se om det går att klara av den här typen av extrema saker.

Något speciellt du minns från resan?

– Det är mycket, kanske framför allt vid västkusten då det var tungt rent väderleksmässigt. Men det allra värsta var stressen över om tiden skulle räcka till eller inte.

Du har tappat över tio kilo i vikt, är det ett bra bantningstips att paddla kajak runt Sverige?

– Frågan är hur länge det håller i sig då jag har ätit som en häst sedan jag kom hem. Två till tre tallrikar gröt på morgonen, mellanmål och några portioner pasta till lunch. Frågan är om man inte i slutändan kommer gå upp 15 i stället.

Nu har du förverkligat din 50-årsdröm, vad gör du när du fyller 60?

Då får man bestiga Mount Everest, nä skämt å sido, jag vet inte riktigt. Jag står i viss skuld till frugan då hon fick ta den tunga biten i sommar, det enda jag vet är att det inte blir någon paddling.

Annons
Annons
Annons