Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamnfesten blir Sommarfesten

/
  • Käglornas ordförande Kent Hållberg, Friska Viljors ordförande Jörgen Åkerman och Niklas Berggren, driftansvarig vid Harrys, hoppas på att Örnsköldsviksborna som planerat att gå på Hamnfesten nu kommer på Sommarfesten 2011 i inre hamnen istället.

I mars meddelade ÖASS att det inte blir någon Hamnfest. Örnsköldsvik får en festival i alla fall då några eldsjälar bildar Sommarfesten.

Annons

Det var den tunga arbetsbelastningen som tillsammans med att nyckelpersoner inte kunde delta gjorde att Örnsköldsviks Allmänna Simsällskap (ÖASS) tog beslutet att inte arrangera någon Hamnfest i år.

Men Örnsköldsvik kommer inte att vara utan festival den första helgen i juli. Det finns både likheter och skillnader mellan Hamnfesten och årets festival. Tidpunkten är densamma men inte platsen.

Området kring Fjällräven center har bytts ut mot inre hamnen och festivalen kopplas ihop med kappseglingen Malux high coast race.

– Det kändes mest naturligt och platsen passar bra. Man har ett gångstråk längs vattnet. Det blir en bra samlingsplats då det blir mycket folk både vid hamnen och på båtarna, säger Friska Viljors ordförande Jörgen Åkerman.

– Ser man på hur det sett ut på Hamnfesten, även om de hade större artister och Rix fm festivalen, så kom 10 000 personer. Vi hoppas och tror att 5 000 kommer till Sommarfesten. Det beror ju oavkortat på vädret så vi hoppas på sol, säger Åkerman.

Lokala artister som Pink hink och Eilert Pilarm är redan inbokade men större kändisar kan vara att vänta.

– Nummer ett när vi började handlade om att det skulle vara lokalt. Får man tag i ett dragplåster så är det ju bra men jag tror att våra lokala talanger kan locka publik också, säger Niklas Berggren, driftansvarig vid Harrys.

Annons
Annons
Annons