Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Hägglunds Vehicle satsar 60 miljoner i nytt projekt

+
Läs senare

ÖRNSKÖLDSVIK. I nästa vecka påbörjas ett stort bygge vid Hägglunds Vehicle i Gullänget. En ny kontorsbyggnad ska uppföras och dessutom byggs nuvarande huvudkontoret på med en extra våning. Utbyggnaden ger ett tillskott på 1 758 kvadratmeter kontorslokaler. Det ingår i ett stort förändringsprojekt som totalt kostar 60 miljoner kronor.

Entreprenaden delas mellan Peab och företaget, och Hägglunds
Vehicles fastighetschef Anders
Nygren är projektledare för hela bygget.
Upphandlingen har tagit sin tid och varit tuff på grund av delentreprenader, säger han.

I TRE VÅNINGAR
Nybygget består av två delar. Mellan nuvarande huvudkontoret och F-hallen uppförs en trevåningslänga, intill Centrumvägen men med entrésidan mot gården. Varje våning blir på cirka 500 kvadratmeter, 1 450 kvadratmeter totalt. Dessutom ska huvudkontoret, som i dag har två våningar, byggas på med en tredje våning. Därmed tillkommer cirka 300 kvadratmeter.
De nya tekniker som vi har
anställt ska sitta i det gamla huvudkontoret och administrativ personal för verkstaden samlas i det nya
bygget, förklarar informationschef Nils Hörnström.
Kontorsdelarna har ritats av ConsÖrn Byggteknik AB i Örnsköldsvik. De får träfasad som omväxling mot angränsande stenväggar.

HUVUDENTRÉN KVAR
Normalt är det inte tillåtet att bygga mer än två våningar i trä, på grund av brandrisken, men vi har ett gott samarbete med brandmyndigheterna och har hittat lösningar som de godkänner. Det blir också mer fönster än på gamla kontoret, säger Anders Nygren.
Nya kontoret får en glasad entré mot gården men huvudkontorets entré behåller sin nuvarande funktion. Besökare ska således slussas den vägen även i framtiden.
Utbyggnaden föranleds inte
enbart av Schweizordern eller
någon annan affär som Hägglunds Vehicle har på gång, förklarar Nils Hörnström.
Det handlar om alla order tillsammans. Vi gör allt för att kunna hantera framtidens produktion så bra som möjligt. Vi håller på att
effektivisera och komprimera verkstadsytorna. Ett led i det var att vi för drygt ett år sedan sålde
I-hallen.
En annan stor förändring under år 2001 var att den del av plåtverkstaden som låg i F-hallen flyttades till C-hallen vid MacGregor.
Tack vare den rockaden fick
experimentverkstaden tillgång till större och mer ändamålsenliga
lokaler i F-hallen.
Av de 60 miljoner kronor som satsas i projektet går 40 miljoner till investeringar i byggnader och maskiner.

BERIT NORSTEDT

Annons
Annons
Annons