Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra bilar söndersparkade

/
  • Det blev en dyr parkering för Tobias Nordfjell i fredags. Någon roade sig med att sparka in en dörr på hans bil – och nu har han en utgift på 6 000 kronor att se fram emot.

Vandaliseringen av bilar fortsätter i centrala Örnsköldsvik.
I helgen var det dags igen.
– Det är för jävligt att folk ger sig andras egendom, säger Tobias Nordfjell.

Annons

Tobias Nordfjell parkerade sin vita bil på Lasarettsgatan vid notiden i fredags kväll.

När han kom till den några timmar senare upptäckte han att någon hade varit på bakdörren på passagerarsidan.

– Dörren var insparkad, det syntes direkt, berättar Tobias Nordfjell.

Han tog bilder på det inträffade. Av dem kan utläsas att det är en Adidassko som haft kontakt med bakdörren på ena sidan av hans bil. Mycket vet inte Tobias.

– Jag gjorde en polisanmälan direkt. De hade inget folk att skicka så jag fick åka till stationen.

Tobias Nordfjells självrisk ligger på 6 000 kronor – och enligt verkstaden kommer det att kosta någonstans mellan 10 000 och 20 000 kronor att byta ut den buckliga dörren och lackerna den så att bilen får det utseende den hade vid åttatiden i fredags.

– Det är mycket pengar för en så fruktansvärt onödig sak, säger han. För min del är det inte bara kostnaden. Jag får en massa merarbete också. Man ska ta kontakt med polis, med försäkringsbolag – och så blir man av med bilen när den ska repareras.

I går eftermiddag undrade Tobias Nordfjell hur polisen kommer att behandla det som skett. Om det blir någon utredning.

Det hade förundersökningsledaren Maria Näslund svar på:

– Jourhavande förundersökningsledare säger att ingen förundersökning kommer att inledas, meddelade hon.

Varför blir det så?

– Det kan jag inte ge svar på. Det finns en del bilder, som bland annat visar vilken typ av sko som varit på bilen, men mer finns kanske inte att gå på.

Enligt uppgifter till ÖA var det inte bara Tobias Nordfjells bil som råkade illa ut i fredags. Inne på Skolgatan stod två bilar som också blev åtgångna av någon eller några som ville använda fötterna den här kvällen. Och i ett fjärde fall av förstörelse var det en bil som blev av med en av sidospeglarna.

– Det skulle vara väldigt intressant att komma i kontakt med någon som såg vad som hände på lasarettsgatan, säger Tobias Nordfjell.

Maria Näslund, polisen:

– Förra helgen var de på ett antal bilar på parkeringen vid resecentrum. Det är väldigt tråkigt att det händer, men jag hade nog avstått från att parkera på Lasarettsgatan en fredagkväll.

Annons
Annons
Annons