Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förundersökning inleds mot poliser i Örnsköldsvik

/

Nu har en åklagare fattat beslut om att inleda förundersökning mot en polis i Örnsköldsvik. Ärendet ska undersökas så fort som möjligt.

Annons

Det var under lördagen den 29 september polisen i Örnsköldsvik ryckte ut till en restaurang i Örnsköldsvik. En civil ordningsvakt misstänktes ha sparkat en man i 40-årsåldern i huvudet, efter att denne hade gett sig på honom. Detta berätta allehanda.se om under tisdagen.

Polisen grep inte den civile ordningsvakten som var på restaurangen privat, utan tog istället med sig mannen i 40-årsåldern som fick sova ruset av sig i polisens arrest.

Nu har åklagare Per G Lindell tagit beslut om att inleda en förundersökning för att reda ut om felaktigheter inträffat i samband med händelsen.
- Uppgifterna som finns i anmälan gör att vi väljer att inleda en förundersökning, säger Per G Lindell vid internutredningen i Umeå.

Hur många poliser misstänks?
- Det är möjligtvis en polis, säger Lindell.

Vad händer nu?
- Vi ska förhöra en central person i ärendet.

När en anställd inom polisen misstänks ha begått ett brott, eller misstänks för att ha handlat felaktigt i tjänsten, ska det utredas av Polisens Internutredningar, IU - vilket nu görs.

Ärendet är inte prioriterat av internutredningen i det här läget.
- Vi kommer ta ett beslut så fort som möjligt, men ärendet är inte av den karaktär att det prioriteras före något annat. Ärendet kommer ha sin ordinarie gång, säger Lindell.

- I övrigt har jag inte några fler kommentarer i ärendet, säger Lindell.

Annons
Annons
Annons