Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera fall av kvinnomisshandel i nyår

ÖRNSKÖLDSVIK. Nyårshelgen har varit lugn på länets krogar, men förödande inom hemmets fyra väggar. Så sammanfattar vakthavande befäl västernorrlänningarnas nyårsfirande.

Annons

I Sundsvall knivskars två kvinnor av en 32-årig man, i Kramfors greps en man sedan han hotat skjuta sin flickvän och i Örnsköldsvik misshandlades en kvinna av sin sambo.
I städerna och i utelivet har nyårsfirandet varit väldigt lugnt, men familjegemenskapen har varit urusel. Det har varit väldigt stökigt, bökigt och eländigt. Vi har tagit emot åtminstone 10-15 anmälningar om kvinnofridsbrott, säger vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen, Bruno Lindgren.

HOT OCH VÅLD
Vid tiotiden på nyårsaftonskvällen anmäldes en man för hemfridsbrott sedan han ofredat en kvinna i Köpmanholmen och därefter lämnat kvinnans hem. Samtidigt sparkades en kvinna i Domsjö av sin pojkvän som också dunkade hennes huvud i väggen. Pojkvännen greps av polis och anhölls senare av åklagare.
I Kramfors hotade en man att skjuta både sig själv och sin flickvän sedan de båda firat nyårsafton med att dela på en flaska vin.
De hade väl varit tillsammans i ett år, men han hade aldrig fått höra henne säga att hon älskade honom. Han låste dörren, rev ut telefonsladden och hotade skjuta henne. Flickvännen blev livrädd eftersom hon visste att han både hade ett kulvapen och ett hagelvapen. Han hade aldrig uppträtt aggressivt förut, säger Bruno Lindgren.
Kramforskvinnan lyckades dock fly ut genom husets källardörr och polisen som tillkallades kunde gripa mannen som senare anhölls av jourhavande åklagare.

BEVÄPNAD MED KNIV
I Sundsvall gick en knivbeväpnad 32-årig man bärsärkagång i jakt på sin före detta sambo. När han inte hittade henne hos hennes väninna gick han till våldsam attack mot väninnan. Mannen högg vilt mot kvinnans kropp men kvinnan förmådde begränsa knivhuggens skadeverkningar genom att skydda sig med armarna. 32-åringen lämnade kvinnan blödande och fortsatte i stället hem till sin före detta sambo, där han hittade henne och attackerade henne med kraftiga knivhugg i ryggen.
De båda kvinnorna fick föras med ambulans till Sundsvalls sjukhus, där de enligt polisen vårdas för allvarliga, dock ej livshotande knivskador.
Nästa helg är också en sån här umgängeshelg som folk har blivit allt sämre på att klara av. Folk tål inte spriten, så ska de försöka samsas, men det festas och så blir det stökigt, säger Bruno Lindgren.

BODIL RESARE

Annons
Annons
Annons