Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fikaförbud på Parken för ordningens skull

/

Nu är det slutfikat på Folkets Park i Örnsköldsvik.

Den som tar med sig fikafilt och matsäck blir av med munsbiten i entrén.

– Vi gör det för ordningens skull, säger Folkets Parks vd Eva Strömbäck.

Annons

Nytt för i år på Folkets Parks utomhusscen är att besökarna inte får ta med sig egen förtäring. I många år har det varit populärt bland besökarna att ta in medhavd matsäck att avnjuta till utomhusspelningarna på Parken. Nu är det slut med det.

Under helgens uppträdande med "Brolle" som huvudattraktion var det stopp för dem som ville ta med sig en matbit att avnjuta i kvällssolen.

– Det finns ingen annan arena som har alkoholförsäljning som tillåter det här, och jag vet inte varför vi väntat så länge, säger Eva Strömbäck.

I och med förbudet kan arrangörerna få bättre koll på vad som cirkulerar inne på området. Det handlar om att motverka att besökare, till exempel tar med sig egen alkoholhaltig dryck.

– Det är alkoholtillståndet som gör att vi bestämt att besökarna inte får ta med sig något in. Vi har fått den här rekommendationen av alkoholhandläggarna, vi bestämde det här ifjol och har infört förändringarna nu, säger Eva Strömbäck.

Under helgens spelning - som var den första spelningen utan medhavd matsäck - var det ingen som klagade, enligt Eva Strömbäck.

– Det gick fantastiskt bra och det var ingen som klagade. Det var bara två besökare som hade med sig fika när de skulle gå in - och de var inte från Örnsköldsvik.

Annons
Annons
Annons