Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare med kortare resa

Ett fel i bokningssystemet gjorde att biljetterna med Norrtåg mellan Örnsköldsvik och Umeå blev hela 65 kronor dyrare från Norra stationen jämfört med centralen.

Annons

En uppmärksam resenär lade märke till att det var något underligt med priset på tågbiljetterna med Norrtåg mellan Örnsköldsvik och Umeå. Om man bokar på SJ:s internetbokning kostar en resa mellan Örnsköldsvik C och Umeå 118 kronor för en ej ombokningsbar vuxenbiljett. Men vill man resa mellan Örnsköldsvik Norra och Umeå, en resa som är kortare, kostar biljetten 183 kronor, vilket är hela 65 kronor dyrare.

Enligt Lena G Olsson, marknads- och affärsutvecklingschef Botniatåg AB, har det blivit fel när priserna lagts in i biljettsystemet.

– Det kommer att rättas till så fort det bara går.

De riktiga priserna ska vara 115 kr för en icke ombokningsbar vuxenbiljett och 85 kr för en ungdomsbiljett.

Priset för de resenärer som köper sina biljetter ombord kommer att rättas till direkt, men på internetbokningen kommer priset att ändas den 5 september. Detta beror på att biljetter och priser läggs in i systemet på särskilda dagar.

– Om det är någon resenär som har köpt den dyrare resan så kan de kontakta oss så ersätter vi dem givetvis, för 183 kronor är fel. Vi beklagar detta, säger Lena G Olsson.

Är du en av de resenärer som råkat ut för detta mejlar man till info@norrtag.se. Du måste ha resebevis eller kvitto på din resa.

Annons
Annons
Annons