Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr flaska whisky för törstig Ö-viksbo

Det blev en minst sagt dyr flaska whisky för en Örnsköldsviksbo i pensionsåldern – som ertappades med att försöka stjäla en flaska värd 129 kronor på Systembolaget. Nu har mannen dömts till 30 dagsböter i stället.

Annons

Det var för drygt två månader som Örnsköldsviksbon besökte Systembolaget i Örnsköldsvik. Enligt en anställd i butiken uppförde sig mannen på ett sätt, som gjorde henne misstänksam.

Mannen ska enligt vittnet ha gått runt i butiken i uppemot en kvart och hela tiden haft koll på var personalen befann sig.

Hur som helst kom han till slut till kassan, där han betalade för en stor flaska whisky och några öl.

Kvinnan i personalen, som hade följt mannen med blicken en längre tid, gick då förbi kassorna för att vänta på honom – eftersom hon misstänkte att han hade plockat på sig en mindre flaska whisky.

När mannen hade betalat gick han mot fel håll i stället för utgången. Där ställde han sig och började fippla med någon kartong och påse. Kvinnan kom då fram och undrade om han hade något, som han inte hade betalat för – och då visade det sig att han hade en liten flaska whisky.

Mannen har själv förklarat att han var förvirrad och tankspridd – och att han lider av sjukdomar, som gör att han måste medicinera med starka tabletter. Han har också förklarat att det var just detta, som orsakade att han plockade med sig en liten flaska i jackan. Därför har han också förnekat brott.

Hur som helst har Tingsrätten, efter vittnesförhör med personal, bedömt att mannen var i så pass bra skick vid det aktuella tillfället och att han därför måste anses som skyldig till det brott han misstänks för.

Annons
Annons
Annons