Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det känns otroligt jobbigt"

/

Kristian Isaksson i Örnsköldsvik fick ett otrevligt uppvaknade under fredagsmorgonen.

– Grannen berättade att mitt hus stod i lågor, säger Isaksson som för natten inte befann sig i huset.

Annons

Tänk dig att tappa hela din bostad. Ditt hem, där du har personliga ägodelar och investerat både tid och pengar. Det hände Kristian Isaksson, chef på Coop Forum i Örnsköldsvik under fredagen. På morgonen ringde hans granne, och berättade att det brinner i Kristians hus.

– Suck. Det var inte trevligt, men det var bara att åka dit, säger Kristian Isaksson.

Grannen ringde även räddningstjänsten, och larmet nådde styrkan strax efter klockan 06.00 under fredagsmorgonen. En kort stund därefter anlände styrkan till villan som ligger i Myckling i Arnäsvall. larmades. Den gick inte att rädda. Familjen Isaksson bodde i huset. Tre personer var skrivna på adressen - men ingen av dem sov i huset den här natten.

Vid sidan av bostaden ligger en lada, men den blev aldrig hotad då räddningstjänsten hade branden under kontroll vid släckningen. När Kristian Isaksson anlände till sitt nerbrunna hem var känslorna starka.

– Det här är tråkigt och otroligt jobbigt. Det är mitt hem, det är vårt hem, vårt familjehem där vi bor permanent, säger Kristian Isaksson.

Personliga ägodelar, och minnen beskriver Isaksson som det värsta att bli av med.

– Det är svårt att sätta någon känsla på det här. Jag har inte riktigt hunnit smälta det hela. Man har en hel del grejer, minnen med affektionsvärde som nog är värst att bli av med. Det här var vårt familjehem, ett hem för mig och mina barn. Det känns otroligt jobbigt, säger Kristian Isaksson.

Var ska ni bo nu?

– Det får jag försöka lösa på något sätt, säger Kristian Isaksson.

Brandorsaken är i nuläget oklar.

Annons
Annons
Annons