Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Botniatåg utökar - hockeytåg från Umeå och Kramfors

/
  • Från och med den 9 december kommer det att gå direkttåg från Örnsköldsvik till Stockholm. Dessutom utökas den regionala trafiken på Botniabanan.

Samtidigt som SJ sätter in direkttåg till Stockholm utökas den regionala trafiken på Botniabanan.

Bland annat blir det speciella "hockeytåg" från både Umeå och Kramfors.

Annons

Som vi kunde berätta i lördags har Trafikverket lagt fast sin så kallade tågplan för 2013; den börjar gälla den 8 december.

För Örnsköldsviks del är den stora förändringen/förbättringen att SJ sätter in direkttåg till och från Stockholm. Det blir tre dubbelturer per dygn där man inte kommer att behöva byta tåg i Sundsvall. Restiden blir ungefär fem och en halv timmar.

I samma veva utökas också trafiken på Botniabanan mellan Umeå och Örnsköldsvik med flera nya turer. Bland annat täpps ett "hål" till i turlistan mitt på dagen med en tur från Örnsköldsvik till Umeå cirka 11.20.
– Det har funnits önskemål om en sådan tur, säger Per Nyström, trafikchef på Botniatåg som driver trafiken åt Norrtåg.

Dessutom sätts det in "hockeytåg". Det kommer att gå ett tåg från Örnsköldsvik till Umeå varje vardagkväll 21.45. Sedan går det tillbaka ett tåg från Umeå 23.00.

– På det här sättet täcker vi in hela veckan, redan nu har vi ju kvällstrafik på helgerna, säger Per Nyström.

Därmed kan hockeyintresserade umebor åka tåg ned till Örnsköldsvik för att se Modos matcher.

Även från Kramfors ska det gå "hockeytåg" med samma avgångstider, dock bara på tisdagar och torsdagar, de vanligaste spelkvällarna för Modo på vardagarna.
– Vi gör en test med de här tågen, så får vi se hur väl de slår ut, säger Per Nyström.

Ytterligare en liten förändring sker i dagens turlista: morgonturen som i dag går 6.34 från Örnsköldsvik C flyttas fram till 6.47. Detta beroende på att vissa inkommande bussar inte hinner in till resecentrum till nuvarande tid.

Annons
Annons
Annons