Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anitha tappade jobbet – nu startar hon eget

Sörmesunda. För några år sedan upphörde plötsligt serviceorganisationen Humlan som hjälpt pensionärer i Anundsjö med städning,
fönsterputsning och gräsklippning.
Anitha Olsson var gruppledaren som fick gå när jobbet tog slut. Men pass på nu i Anundsjö. I februari är hon tillbaka!
Då kommer hon med sin ”Städservice.”

Annons

Anitha Olsson i Sörmesunda, Bredbyn, har fått uppleva det många kvinnor gått igenom som ett eklut i tillvaron. Att som medelålders lågutbildad förlora mannen, hemmet, jobbet, allt vant och fast i livet.
Att börja om och med något nytt mitt i livet, det är inte det lättaste.
Att söka och få ett nytt jobb om man är runt femtio är så gott som omöjligt. De som efterfrågas på arbetsmarknaden är de unga. Den erfarenheten tror jag att de flesta i min situation har upplevt, säger Anitha Olsson.
När hon inte fick något jobb tog hon itu med sin utbildning. Hon anmälde sig till Hampnäs folkhögskola, läste sig genom språk, personlig utveckling, data. Hon gick Lernia, läste mer data och till sist en starta-eget-kurs.
Det hon har fått i kappsäcken under de här åren är inte bara kunskaper som kan vara bra att ha i ett fortsatt yrkesliv. Hon har också fått ett nytt självförtroende och är i dag ganska nöjd med sitt liv.
Om inte de negativa sakerna hänt i mitt liv, skilsmässan och att jag fick lämna Humlan efter åtta år som gruppledare, så hade jag inte tagit mig an de kunskaper som jag ändå tillägnat mig under de här sista åren.
Nu skall Anitha Olsson starta ett eget företag. Hon tar bilen och städutrustningen till den som behöver var han eller hon än bor med Anundsjö som utgångspunkt.
Jag tar gärna utstädningar av lägenheter. Förhoppningsvis, om det nu går bra för mig, kan jag om en tid anställa någon som tar hand

ALICE NÄSLUND

Annons
Annons
Annons