Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

58-åring opererades akut

/

Den 58-årig man som skadades allvarligt i en arbetsplatsolyckan i Örnsköldsvik opererades på måndagskvällen akut på intensivvårdsavdelningen i Umeå.

Annons

På måndagsförmiddagen vid halvtiotiden föll av okänd anledning tre plåtbeklädda takstolar ner under bygget av nya fotbollshallens tak. Enligt vittnen hördes en kraftig smäll när kontruktionen rasade. En 58-årig man från en av NCC:s underentreprenörer skadades allvarligt i en underarm när han fick en limträbalk över sig, uppger polisen. Han var dock vid medvetande.

Den skadade fördes med ambulans till sjukhus liksom två chockade arbetskamrater. Uppgifter om att mannen förts till Umeå stämmer inte, vid 15-tiden meddelade man från Örnsköldsviks sjukhus att 58-åringen vårdades på intensivvårdsavdelningen med allvarliga skador, en fyra på en femgradig skala. 

Örnsköldsviks kommun uppger att polis påbörjat en utredning av olyckan och Arbetsmiljöverket kommer också att göra en utredning. I väntan på denna står byggarbetet stilla. De som jobbade där när olyckan inträffade har erbjudits krissamtal.

NCC är huvudentreprenör för bygget vid Parkskolan som är värt 19 miljoner kronor. I september började uppförandet av själva byggnaden och de första takstolarna restes för bara någon vecka sedan. 77x44 meter stor blir hallen.
Den första februari var det tänkt att fotbollshallen skulle invigas men om det går att klara tidplanen efter dagens olycka är oklart.

UPPDATERAD: 23.30:

58-åringen flyttades under eftermiddagen till intensivvårdsavdelningen på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Enligt en läkarbulletin i går kväll är mannen svårt skadad i arm och buk och fick opereras akut.

Annons
Annons
Annons