Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

140 nya företag i Ö-vik

/
  • Tommy Pettersson, Magnus Andersson och Niclas Lundkvist såg att det fanns ett tomrum att fylla när de startade hockeybutiken Sport 77.
  • Sport 77-chefen Niclas Lundkvist säljer inte bara utrustning; han lagar den också.

Det startas ett nytt företag i Örnsköldsvik nästan varannan dag. Ett av dem är Sport 77.

Annons

– Det känns väldigt spännande – och hittills har det gått mycket bättre än vi har vågat förvänta oss, säger företagets chef Niclas Lundkvist.

Att det handlar om sport begriper nog de flesta – och för att vara ännu mer precis kan vi slå fast att det är hockey, hockey, hockey – och siffran 77 kommer av att affischnamnet heter Victor Hedman.

Den före detta Modoiten bär förstås numera tröjnummer 77 när han är verksam i Tampa i NHL.

För konsumenter av sportartiklar är Niclas Lundkvist inget nytt ansikte i Örnsköldsvik. En gång i tiden var han på Domus övervåning – och därefter har det blivit ett par stopp innan han nu landat på Sport 77, som han driver tillsammans med kompisarna Tommy Pettersson och Magnus Andersson.

Mitt i sommaren slogs portarna upp, när många tänkte som minst på ishockey. Men för folk i branschen rådde högtryck.

– Det var full fart direkt. Det har det varit från midsommar, förklarar Niclas Lundkvist.

Företaget saknar inte konkurrenter på orten. Team Sportia, Stadium och Intersport säljer också hockey, men trots det ansåg trion att det fanns ett tomrum att fylla.

– Servicen var inte vad den kunde ha varit, säger Magnus Andersson. I bästa fall kan vi se till att den kommer på en högre nivå. Det där avgör kunderna.

Förutom att ha en välsorterad butik finns företaget på nätet, där kunderna fullkomligt strömmar in.

– Vi är enda renodlade hockeybutiken norr om Gävle, jag är säker på att vi behövs, säger Lundkvist, som samarbetat med Örnsköldsviks klubbar i 19 år.

Han fortsätter:

– I dag arbetar vi med Örnsköldsviks Hockey, Husum och Svedjeholmen. Vi får se om det kan bli fler kontrakt i framtiden.

En sak som är säker är i alla fall att sommarens succé med hockeymässan kommer att få sin uppföljare nästa sommar.

Annons
Annons
Annons