Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill slippa gratisjobb efter 50 år

I över 50 år har kvinnan och hennes nu bortgångne make klippt gräset gratis åt Kramfors kommun. Med ålderns rätt vill hon nu slippa ansvaret för gräsklippningen på den kommunala tomten.

Annons

Det handlar inte om någon stor tomt, det tar kanske 20 minuter att klippa ytan. När en utfartsväg från parets fastighet i Lugnvik drogs om 1958 lovade kvinnan och hennes man på en förfrågan från dåvarande Bjärtrå kommun att klippa gräset på en kommunal tomt som gränsar till deras egen.

Paret tog inte betalt utan fortsatte år efter år att hålla efter gräset. I ett brev till kommunen skriver den nu 85-åriga kvinnan:

"Har i över 50 år skött kommunens mark på grund av ett muntligt löfte när utfartsvägen ändrades. Lovade då att vi skulle sköta den så länge vi orkade och den dagen nåddes för flera år sedan, men fortfarande har ingen gräsklippare synts till."

Kvinnan har nu nedsatt syn och andra problem med hälsan. Hon har flera gånger kontaktat kommunen om att ta hand om klippningen av tomten som till viss del lutar.

Tekniska kontorets chef Staffan Östman har inte tidigare varit involverad i ärendet, men lovar att det ska behandlas.

– Hon ska få svar inom kort.

Annons
Annons
Annons