Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Usel belysning retar boende

/
  • Per-Henry Björklund från Kramfors har under flera år irriterat sig på att det blir allt färre lampor som lyser i vägbelysningen längs Riks 90 mellan Kramfors och Bollstabruk.

Släckta lampor längs Riks 90 mellan Kramfors och Bollstabruk retar upp boende i området.

Annons

Per-Henry Björklund bor i Kramfors men jobbar på Bollstasågen. Han har under de senaste fyra åren kunnat se hur den ena lampan efter den andra slocknat.

– Härom dagen åkte jag till Sollefteå klockan 06.30. Då räknade jag till 75 lampor som inte lyste.

Han tror inte att lamporna släckts av besparingsskäl.

– Det finns inget system i det hela, som det borde göra om det var av besparingsskäl. Utan det kan vara fem släckta lampor i rad, en som är tänd, en släckt och sedan flera tända igen.

Björklund påpekar också att det är många som kör längs vägen till och från arbetet.

– Längs vägen finns ju både Väjafabriken och Bollstasågen som är två av de största arbetsplatserna i kommunen. Man vill ju ha en nollvision när det gäller antal döda i trafiken då borde man väl se till att belysningen fungerar.

Per-Henry Björklund har också noterat att belysningen längs den nya cykelvägen mellan Väja och Bollstabruk inte är tänd på morgnarna.

– Det sattes upp ny belysning där när man byggde cykelbanan. Då borde väl den belysningen vara tänd när folk åker till jobbet.

Det är Kramfors energiverk som har uppdraget att sköta vägbelysningen i kommunen. Där uppger man att man brukar köra runt och byta alla lampor med jämna mellanrum. Driftchef Håkan Edman var dock inte anträffbar på fredagen så när en sådan runda gjorde senast gick det inte att få uppgift om.

Annons
Annons
Annons