Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga vill bo i expansiva Nora

/
  • Petra och Isabelle Nordén, med barnen Lina och Vincent, tar en paus i Noraparken. De är födda och uppväxta i Nora och stortrivs med att bo i Kramfors mest expansiva område.
  • Petra och Isabelle Nordén brukar ofta ta barnen och hunden Densel på en promenad i den vackra Noratrakten.
  • Isabelle Nordén med sonen Vincent som är tre månader gammal och Noras yngsta invånare.
  • Lina och Densel är goda kompisar.

Systrarna Petra och Isabelle Nordén är födda, uppväxta och bosatta i Nora där de trivs förträffligt. Deras intryck stämmer också väl med den prognos som säger att de lever i Kramfors kommuns mest expansiva område.
– Flera i vår ungdomskrets bor kvar och det är utflyttade som kommer tillbaka, säger Petra Nordén.

Annons

Tidningen Ångermanland får en pratstund i idylliska Noraparken med Petra och Isabelle som är 27 respektive 24 år gamla. Med följer också Petras femåriga dotter Lina Holmberg som cyklar bredvid labradoren Densel och Isabelles son Vincent Arkeflod, tre månader.

Petra bor i Hol och Isabelle i Berge. De blir inte alls förvånade när de får se den förväntade befolkningsutvecklingen för deras hemtrakt. Att räkna upp positiva saker med att bo i Nora är inte svårt. En självklar sådan är den nya E4-sträckningen genom området.

– Nu har vi 45 minuter till Örnsköldsvik, 30 till Härnösand och 20 till Kramfors. Det är få platser som ligger så centralt, men ändå är på landet, säger Petra.

– Jag har märkt det när jag jobbat på affären, speciellt sedan den skyltades från E4. Det kommer många turister, både svenska och utländska, och handlar, berättar Isabelle.

Petra jobbar på Folksam i Frånö, en kvarts bilkörning iväg. Isabelle är barnledig och funderar över att senare börja plugga, men har ännu inte bestämt vad.

– Men vi kommer att bo här, det vet jag.

Systrarna framhåller att det händer en hel del i Noratrakten, som när butiken nyligen anordnade musikkväll med Great Hanssons och cykelloppet Norafjärden runt med kringarrangemang. De tycker att skolan och förskolan är bra och att naturen är en stor tillgång.

– Vi har två kilometer till världens finaste badstrand, säger Petra.

Ett problem är dock att det finns för lite bostäder.

– Det finns inte så många hus som är till salu. Fanns det fler bostäder tror jag att ännu fler skulle välja att flytta hem, säger Petra.

Annons
Annons
Annons