Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Under hösten rivs Skarpåkersskolan

Under hösten ska arbetet med att riva Skarpåkersskolan i Kramfors för att bygga en helt ny skola börja. Under byggtiden måste nya lokaler ordnas för eleverna och mycket tyder nu på att de lokalerna kommer att placeras vid Kramforsskolan.

Annons

– Det förslag som ligger just nu är att årskurs ett till tre ska till Kramforsskolan där det ska sättas upp baracker, säger Per-Henrik Bodin, rektor vid Skarpåkersskolan.

Om Skarpåkerseleverna flyttas till Kramforsskolan betyder det att gymnastiksalen blir fullbelagd och att det måste till fler matlag i matsalen.

– Det kommer att bli trångt, ingen tvekan om det. Men hur det blir beror på vilka insatser som görs, säger Bodin.

Vid den nuvarande Skarpåkersskolan finns även förskoleklass och fritidshem. Förskoleklassen och den fritidsavdelning som heter Sidensvansen kan, enligt det förslag som finns, vara kvar eftersom deras lokaler ligger i den ände av tomten som inte berörs av rivning och nybygge. Däremot behövs det fritidsplatser för de årskurser som flyttar.

– Det handlar om ungefär 90 barn som vi måste ordna lokaler till. Men i dagsläget finns inget färdigt förslag på hur det ska lösas.

Avsikten är att Skarpåkerseleverna ska flytta över till Kramforsskolan omkring första november, det vill säga mitt under höstterminen.

– Det kommer att bli lite bökigt men det är det värt för att vi ska få en ny skola. Och vi tror att den kommer att bli jättefin.

Gudrun Sjödin, ordförande för barn-, kultur- och utbildningsnämnden, tycker att det bästa vore om det hade gått att ordna så att eleverna kunde flyttat in redan vid skolstarten. Hon påpekar dock att oavsett var barackerna ska sättas upp så bör det arbetet påbörjas redan nu. Och kostnaderna för de tillfälliga lokalerna tror hon inte ska bli några problem.

– Vi betalar ju hyra för Skarpåkersskolan och när den rivs har vi inte kvar den kostnaden så då kan pengarna läggas på de tillfälliga lokalerna i stället. Det bästa är om vi då kan komma så nära hyreskostnaderna som möjligt och Kramforsskolan är det billigaste av de alternativ som diskuterats.

Annons
Annons
Annons