Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ture börjar om med Ro-grillen

/

För ett och ett halvt år sedan stängde han Ro-grillen i Skog. Men nu har 72-årige Ture Bilander åter öppnat sitt gatukök efter väg 332. Flera av hans gamla kunder har redan hittat tillbaka.

– Det här är till största delen en social grej. Jag tycker att det är roligt att träffa och prata med folk.

Annons

Plötsligt var den tillbaka igen, Ro-grillen, det lilla gatuköket som Ture Bilander startade 2007 och lade ned i februari 2011. Han öppnade 1 oktober och finns nu sju dagar i veckan på plats i sin husvagn för att sälja hamburgare, strips, läsk, annan gatuköksmat samt kvällstidningar.

Efter att han lagt ned rörelsen kliade det helt enkelt för mycket i fingrarna och han ville ha något att göra.

– Jag blir ju inte rik på det här, huvudsaken är att det går runt.

När Ture Bilander startade Ro-grillen för drygt fem år sedan var det i korvkiosk byggd i form av en stor korvburk. Den sålde han sedan och ersatte med kioskbyggnad i trä som även den såldes när han lade ned. Men nu har han skaffat en husvagn, tagit bort sovplatser och installerat kyl och frys samt ventilation. Miljö- och byggkontoret var häromdagen på besök och gav sitt godkännande för matförsäljning.

Ture Bilander tänker fortsättningsvis ha öppet så länge han har ork och lust. Hustrun Margit kan lösa av om det behövs, deras hus ligger bara ett stenkast bort. Eftersom detta gatukök är mobilt kan det också tänkas att han medverkar vid någon marknad.

– Det skulle vara roligt att prova, men vi får se hur det blir.

Annons
Annons
Annons