Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft ekonomiskt för Kramfors

/
  • Arbetsutskottet bestämde dock att för nästa år anslå 24 miljoner för en ombyggnad av Kramfors idrottsplats.
  • Micael Melander.

Prognosen i det första delårsbokslutet för 2012 pekar mot att Kramfors kommun på helåret gör ett minusresultat på 8,2 miljoner kronor.

Annons

Enligt prognosen kommer bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnden att backa med 3,34 miljoner kronor, barn-, kultur- och utbildningsnämnden med 2,175 miljoner och verksamheterna inom kommunstyrelsen med 2,146 miljoner.

I vanliga fall brukar kommunledningen diskutera det ekonomiska läget med nämndernas politiker och tjänstemän efter delårsboksluten sista april och sista augusti. Nu läggs alltså ytterligare en avstämning in just före semestern.

Vid kommunstyrelsens arbetsutskott togs också beslut om budget för 2013. Budgeten ska dock vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige innan den kan spikas. Arbetsutskottet bestämde dock att för nästa år anslå 24 miljoner för en ombyggnad av Kramfors idrottsplats, en nedbantad variant av ursprungsförslaget på 53 miljoner sedan länsstyrelsen förklarat att man inte ville vara medfinansiär.

– Det här är en fråga som vi lade fram inför valet. Men det kan inte bli byggstart förrän hösten 2013 så det är möjligt att projektet också kan fördelas på budgeten för 2014, säger kommunalrådet Micael Melander (S).

Arbetsutskottet tog beslut om att i år satsa 3,3 miljoner kronor på sex gatuprojekt. Följande gator kommer att rustas upp; Kyrkviksvägen, Kyrkviksvägen del av Gränsgatan/Ringvägen, Skördevägen, gång- och cykelväg efter Viktoriagatan mot Flogsta, Björkhagsvägen/ Hamrénsvägen med gång- och cykelväg samt Nylandsgatan.

Huvudvattenledningen i Marieberg ska också bytas ut till en kostnad av 900 000 kronor.

Annons
Annons
Annons