Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre dödshotade med gevär

/

En 49-årig man greps under natten mot söndag i Kramfors kommun efter att med skjutvapen ha hotat tre personer.

Annons

Det var strax innan 03-tiden på söndagen som polisen fick ett larm om tre personer som hotades till livet utanför i Nyland

Enligt polisens vakthavande befäl befann sig personerna utanför en bostad där de hotades av en 49-årig man med ett gevär.

Flera patruller kopplades in i fallet och strax innan 05-tiden på söndagsmorgonen kunde den misstänkta gärningsmannen gripas.

Han greps i bostaden där hoten uttalades och där han även är folkbokförd. Gripandet uppges ha skett odramatiskt och följdes av en husrannsakan där man sökte efter vapnet.

Polisens jourhavande förundersökningsledare uppger att de tre målsäganden – en 24-årig kvinna och två män, 26 och 33 – hade varit på besök hos 49-åringen innan händelsen.

När de var på väg hem uppstod enligt förundersökningen någon form av konflikt där 49-åringen uttalade hot mot de tre personerna.

Gärningsmannen ska även ha dragit fram ett föremål som liknade ett gevär, uppger polisens vakthavande befäl. En av de hotade slog larm till polisen och alla tre kunde senare möta upp patruller en bit från platsen.

49-åringen hade då gått tillbaka in i sin bostad där han kunde gripas. Efter gripandet anhölls han och fördes till polisstationen i Sollefteå, men under söndagen släpptes han på fri fot.

Brottsrubriceringen för händelsen är olaga hot. Bland de tre målsäganden är två hemmahörande i Kramfors kommun. Den tredje är skriven i Sundsvall.

Annons
Annons
Annons