Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknisk undersökning väntar

/

Uppdaterad. Polisen kommer göra en brottsplatsundersökning där två byggnader i Docksta brann ner under natten mot onsdag.

Annons

Vid 00.30-tiden inkom larmet om brand på Vävstigen i Docksta. Det gällde två byggnader - dels en lada, dels en carport - på två olika tomter som fattat eld.

Eftersom branden redan var utvecklad, inriktades släckningsarbetet på att hindra elden från att spridas till ett bostadshus drygt tio meter därifrån. Byggnaderna brann ner till grunden och även två bilar som stod utanför ladan blev totalförstörda.

Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd och en anmälan om mordbrand har upprättats.

- Det rubriceras som mordbrand eftersom det finns boende på adressen, säger förundersökningsledaren Bo Nordkvist vid Kramforspolisen.

Inom kort kommer polisens tekniker till platsen. 

- Vi kommer att inleda en brottsplatsundersökning. Vi kommer även att höra kringboende och de drabbade mer ingående än vad vi kunde göra i natt. Vi är tacksamma för tips, om någon sett eller hört något ovanligt i Docksta under natten, säger Bo Nordkvist.

- I nuläget har vi inga uppslag alls. Vi får se vad den tekniska undersökningen leder fram till och om det kan finns någon naturlig förklaring till att det hände, säger han.

Ingen person kom till skada vid branden.

Annons
Annons
Annons