Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Skogs företagare vill stänga Ådalsskolan

/
  • Skogs företagare- och intresseförening har sammanställ ett eget skolförslag för Kramfors där bland annat Ådalsskolan ska läggas ned.

Skogs företagare- och intresseförening föreslår en nedläggning av Ådalsskolan i ett eget skolförslag.

Företagare- och intresseföreningen ger sig nu in i skoldebatten. Föreningen har sammanställt ett eget förslag till ny skolorganisation för Kramfors kommun och det är där nedläggningen av Ådalsskolan finns med. Tanken är att de praktiska gymnasieprogrammen ska flyttas till Vallen, bland annat till före detta Powerhouse, och de teoretiska programmen till Räddningsgymnasiet på sandö.
– Vi tycker det är bättre att Sandö och Vallen blir fullbelagda än att det ska vara halvfullt på tre ställen. Dessutom föreslår vi att Tennisgymnasiet läggs ner eftersom vi tycker det är för kostsamt, säger föreningens ordförande Björn-Erik Sundström.
Föreningen föreslår också att både Kramforsskolan och Skarpåkersskolan läggs ner. Eleverna flyttas till Ådalsskolan där även särskolan och kulturskolan får plats. Dessutom byggs en ny matsal med kök, också den i Ådalsskolans lokaler.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons