Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så var midsommaren i Ångermanland

Det var bråkigt på Norrfällsvikens camping i Kramfors under midsommarnatten. Polisen har även stoppat några misstänkta rattfyllerister i Ångermanland.

Annons

På Midsommaraftonskvällen skedde flera fall av misshandel i Ångermanland. Polisen stoppade tre rattfyllerister, och ytterligare än misstänkt rattfyllerist har inte gått att hitta. Sex personer omhändertogs för fylleri: två i Örnsköldsvik och Kramfors samt en vardera i Härnösand och Sollefteå.

På fredagskvällen blev en 36-årig man i Junsele i Sollefteå misshandlad. Han kontaktade polisen strax efter niotiden, och både ambulans och polis kom till platsen. Mannen fördes till sjukhus för vård av sina skador och polisen upprättade en anmälan om misshandel.

Strax innan halv tolv på natten fick polisen in ett tips om en misstänkt rattfyllerist på väg i riktning mot Bjästa. Polisen stoppade mannen i Sidensjö och han blåste positivt. Han togs med till polisstationen för provtagning och förhör.

Vid tjugo i tolv omhändertog kustbevakningen en man för fylleri på Ulvön. Polisen skickades till Köpmanholmen för att ta hand om personen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Några minuter över ett på natten fick polisen larm om en  misstänkt rattfyllerist som kört i diket på Finnmarksvägen i korsningen mor Forsed i Kramfors. Det tog lång tid för polisen att ta sig till platsen eftersom det inte fanns någon patrull i närheten, och när de väl kom fram var både bil och förare borta.

Polisen fick strax innan klockan tre på natten larm om att det var mycket bråk och stök vid Norrfällsvikens camping i Kramfors, med bland annat skadegörelse och misshandel.

- De har slagits, vi fick rapporter om att det var fullt slagsmål, säger Mikael Edström, vakthavande befäl på polisen.

En person uppgav att han blivit knivskuren i ansiktet. Tre polispatruller skickades dit.

- Han har blivit rispad med något föremål i ansiktet, det är oklart om det är en kniv, säger Mikael Edström.

Strax innan klockan fem inträffade ett slagsmål utanför Brittas i Norrfällsviken. Även på vägen ovanför båthamnen inträffade bråk. Från Norrfällsviken tog polisen under natten sammanlagt in tre anmälningar om misshandel, dock inga allvarligare.

I samband med polisens insatser vid campingen upptäckte de en misstänkt rattfyllerist vid Norrfällsviken. Mannen stoppades och blåste positivt i polisens sållningsinstrument,och fördes till polisstationen för provtagning och förhör.

Vid halv tio på lördags morgon larmade en boende i närheten om en trafikolycka på E4:an norrut i höjd med Fröland, cirka fyra kilometer söder om Härnösand. Det var en bil som hade kört i diket.

- Vi åkte dit, men när vi kom fram hade personerna lämnat platsen. Det var en bil i diket och ingen där. Personen som larmade hade sett två personer gå in mot Härnösand, säger Fredrik Östlund, styrkeledare på räddninstjänsten.

Polisen åkte ut för att leta efter personerna, som hittades en bit ifrån olycksplatsen.

- En av dem är misstänkt för rattfylleri, och togs till stationen för att ta blodprov, säger vakthavande befäl Mikael Edström.

Akuten på Örnsköldsviks sjukhus har haft fullt upp hela natten, det har varit mer än en vanlig helg, men det har inte varit värre än en vanlig midsommarafton.

- Det har varit jobb hela natten, men det är inget ovanligt för en midsommar. Det har varit mer än en vanlig helg, men ungefär som en midsommarafton brukar vara, säger Robert Fredriksson, sjuksköterska.

På akuten på Sollefteå sjukhus har det varit mycket att göra och personalen har fått jobba hela natten, men enligt personal på akuten är det inget ovanligt när det är semestertider och det har inte kommit in fler patienter för att det är midsommar.

Akuten på Sundsvalls-Härnösands sjukhus har inte heller fått in fler patienter än vanligt.

- Det har inte varit mer än en vanlig fredag, säger Jeanette Nyström, sjuksköterska.

Annons
Annons
Annons