Annons

Räddade ur kantrad kanot

Den stora räddningsövningen i Höga kusten övergick snabbt till skarpt allvar. Från en polishelikopter siktades en kantrad kanot med två nödställda personer. Personerna fick föras till ambulans efter att ha blivit kraftigt nedkylda.

Det var strax efter 11-tiden på tisdagsförmiddagen som en polishelikopter siktade den kantrade kanoten. Platsen för händelsen var på Norafjärden i närheten av Svartnorabron.

I närheten av kanoten jobbade tre andra kanoter för att hjälpa de två personerna som hamnat i vattnet. När räddningspersonalen frågade övningsledningen om kanoterna var en del av övningen fick de svaret att det måste röra sig om ett skarpt läge.

Den räddningsbåt som befann sig närmast beordrades att hjälpa de nödsatta och enligt räddningstjänstens insatsledare bärgades de nödställda utan större problem.

När personerna, en man och en kvinna, kommit ombord på båten konstaterades att de båda blivit nedkylda i vattnet. En av dem hade en kroppstemperatur på 34 grader, uppger Börje Öhman, informationschef på länspolisen.

Mannen och kvinnan fick föras till sjukhus med en ambulans som, precis som alla andra räddningsresurser, fanns i närheten med anledning av övningen. Tillståndet för de båda uppges inte ha varit allvarligt.

 Klicka här för att se kartan större

Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons