Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundkvist (SD): "Det var en personstrid"

Stefan Lundkvist från Nordingrå trampade i klaveret på Sverigedemokraternas ungdomsförbunds kongress. Nu berättar han varför.

Annons

Det blev liv i luckan bland sverigedemokrater när Stefan Lundkvist från Nordingrå under ungdomsförbundets kongress trampade i klaveret. Från talarstolen angrep han Blekinges representant Louise Erixon, även sambo med partiledaren Jimmie Åkesson, för att ha tagit sig till "partitoppen sängkammarvägen". Han sa också enligt tidningen Expo att hon (Erixon) skulle hålla sina och partiledningens "slemmiga fingrar" borta.

Uttalandet fördömdes av ungdomsförbundets ordförande Gustav Kesselstrand och flera andra sverigedemokrater. På ungdomsförbundets hemsida bad Stefan Lundkvist samma dag oreserverat om ursäkt.

Men när Tidningen Ångermanland ringer och vill få en närmare förklaring är Lundkvist inte särskilt pratglad.

– Jag har inga kommentarer annat än följande; det var en personstrid på kongressen och många fällde hårda ord från talarstolen, däribland jag. Och det har jag bett om ursäkt för. Det var också en olustig stämning efter att William Petzäll gått bort och många var emotionellt påverkade.

Vad var det som låg bakom ditt uttalande?

– Jag har inga kommentarer i övrigt.

Men någonting måste det ha varit?

– Nej, jag nöjer mig såhär.

Sverigedemokrater hävdar ofta att ni inte får komma till tals i medierna, nu får du det men vill inte?

– Jag nöjer mig med det här. Och om du vill ha fler kommentarer i framtiden, så är det bra om du också nöjer dig, så vi kan ha en bra relation i framtiden.

Annons
Annons
Annons