Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägenhetsbrand i Kramfors - en person skadades

/

En person har skadats i samband med en brand i Kramfors.

Annons

Strax efter klockan fyra under onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten i Kramfors. En person befann sig i en lägenhet som börjat brinna på Babelsbergsgatan 1 i Kramfors.

När räddningstjänsten anlände hade en kvinna tagit sig ur lägenheten för egen maskin, skadad efter den brand som startat enligt räddningstjänstens uppgifter. Kvinnan hjälptes sedan ur fastigheten och fördes därefter med ambulans till sjukhus. Enligt uppgifter klarade sig kvinnan från allvarligare skador.

Räddningstjänsten fortsatte arbetet på platsen genom att evakuera övriga lägenheter med anslutning trapphuset. Rökdykare kallades därefter in och kunde släcka branden. Under onsdagen var det oklart varför branden utbrutit.

I ett senare skede säkerställde även räddningstjänsten att branden inte spridit sig till andra delar av fastigheten, och undersökte bland annat taket.
– Branden startade i en lägenhet på markplan där det börjat brinna av någon anledning. Ett drygt tiotal personer evakuerades i samband med branden, men ingen annan lägenhet skadades av branden.

Lägenheten där branden startade blev däremot ordentligt brandskadad, och det kommer dröja en tid innan den blir i så pass bra skick att den blir beboelig igen.

Annons
Annons
Annons