Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramforspolitiker har skatteskulder

/

Kommunpolitikern Michael Steger (M) i Kramfors har skatteskulder på 67 000 kronor. Skulder som dessutom tidigare i år har lämnats vidare till kronofogden.

Annons

– Jag är medveten om det här och det är naturligtvis trist. Men det kommer att lösa sig, säger Steger.

Enligt Michael Steger hänger skulderna ihop med en fastighetsförsäljning förra hösten, en försäljning som inte blivit klar förrän nu.

– Avstyckningen har tagit längre tid än beräknat. Men jag väntar på slutlikviden från försäljningen nu.

Han säger också att han fått en preliminär skattedebitering som han tycker är lite väl stor och därför håller på att komplettera sin deklaration.

– Så nettobeloppet kommer att bli ganska litet. Och eftersom jag visste att det här skulle lösa sig har jag inte brytt mig så mycket.

Skatteskulden är på totalt 67 018 kronor. Den har överlämnats till kronofogden i tre omgångar, den första i april i år och den senaste i september.

Michael Steger sitter som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige, barn-, kultur- och utbildningsnämnden samt miljö- och byggnämnden i Kramfors. Han har som politiker bland annat engagerat sig i arbetet med att bevara Dr Barks villa och har också deltagit flitigt i skoldebatten i Kramfors.

Steger är även aktiv inom landstingspolitiken, bland annat som ordinarie ledamot av landstingsfullmäktige. I vintras polisanmäldes Steger av landstinget som misstänkte att han fifflat med ersättningen för sina politiska uppdrag. Ärendet gick dock aldrig till åtal utan åklagaren beslutade i höstas att lägga ner det.

Annons
Annons
Annons